7. kesäkuuta 2012

Pirteä salsa verde -salaatti

Tämä vihreä ja raikas salaatti on kuin luotu grilliherkkujen seuraksi! Me nautimme salaattia grillatun kokonaisen kanan lisukkeena ja herkkua oli! Salaatti on helppo ja nopea valmistaa, joten se sopii hyvin esimerkiksi juhlabuffetpöytään perussalaatin kaveriksi.



1 hapokas vihreä omena (esimerkiksi Granny Smith)
1 limetin raastettu kuori
puolikkaan limetin mehu
1 avokado
noin puolikas vihreä chili
2 varsisellerin vartta
1 dl ruohosipulisilppua
1 dl korianterisilppua
1 rkl oliiviöljyä
gourmetsuolaa
mustapippuria

Poista omenasta siemenkota. Pilko omena sen jälkeen noin senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi. Kumoa palat kulhoon ja lisää joukkoon limetin mehu ja raastettu kuori.

Halkaise avokado ja kuutio hedelmäliha omenan tavoin kuutioiksi. Sekoita palat varovasti omenan joukkoon.

Poista chilistä siemenet ja hienonna se silpuksi. Leikkaa sellerinvarret haki ja kuutioi pieniksi paloiksi. Sekoita hienonnettu chili ja sellerikuutiot kulhoon. Lisää joukkoon myös ruohosipuli, koranteri sekä öljy. Seoita kaikki ainekset varovasti ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Anna salaatin maustua noin puoli tuntia ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti