10. toukokuuta 2012

Simppeli couscous-salaatti

Tämä couscous-salaatti on täydellinen arki-illan pelastaja - täyttävä, maistuva ja helppo valmistaa. Ja kun valmistaa tarpeeksi ison satsin kerralla, niin siitä saa päivällisen monena iltana peräkkäin. Salaatti on sitä paitsi parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, kun se on saanut maustua ja muhia jääkaapissa yön yli.



4 dl couscousia
4 dl vettä
oliiviöljyä
kasvisliemikuutio
3 tomaattia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 avokadoa
1 kurkku
fetajuustoa
puntti tuoretta korianteria
mustapippuria, balsamicoa

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kasvisliemikuutio. Kun vesi kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon oliiviöljy ja couscoussuurimot. Peitä kattila kannella ja anna couscousin hautua noin viisi minuuttia. Tee couscousista irtonaista haarukalla ja laita se laakeaan vatiin jäähtymään.

Paloittele tomaatit, paprikat, kurkku, avokadot ja sipuli pienen pieniksi kuutioiksi ja lisää tarjoiluastiaan couscousin seuraksi. Silppua vielä korianteri ja lisää se ja feta muiden ainesten sekaan ja sekoita.

Mausta salaatti vielä balsamicolla, oliiviöljyllä ja pippurilla. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun broilerin kaverina.

Maistuvaa torstaita! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti