12. maaliskuuta 2012

Lempeän mausteinen lammascurry

Rakastan lammascurrya ja etenkin silloin kun se on itse tehtyä, alusta loppuun saakka, ilman mitään valmismarinadeja. Parasta tämä rakkausruoka on erityisesti sunnuntaisin, jolloin on kiva valmistaa jotain, mikä saa hautua pitkään ja hitaasti, ja joka kruunaa leppoisasti vietetyn viikonlopun.

4 ystävykselle

Marinadi
8 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 pala inkivääriä (noin 6cm) kuorittuna ja raastettuna
2 tl kuminamaustetta
1 tuore punainen chili siemenineen
2 tl paprikajauhetta
2 tl korianaterimaustetta
1 prk (400g) ruokajogurttia
1 kg lampaan sisäpaistia reiluiksi paloiksi leikattuna
öljyä
1 sipuli ohuiksi siivuiksi leikattuna
6 kardemumman nuppua
4-6 kokonaista neilikkaa
2-3 laakerinlehteä
1 kanelitanko
2 prk tomaattimurskaa
1 dl lihalientä
2 tl garam masala maustetta
suolaa
1 nippu tuoretta korianteria hienonnettuna


Ensin valmistetaan marinadi lihalle. Sekoita pilkotut valkosipulit, raastettu inkivääri, kuminamauste, pilkottu chili, paprikajauhe ja korianterimauste isossa kulhossa. Lisää lihapalat mausteiden joukkoon ja sekoita hyvin keskenään niin, että lihapalat ovat kauttaaltaan mausteseoksessa. Lisää vielä 1/2 dl ruokajogurttia. Peitä marinadi ja anna maustua vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli jääkaapissa. Mitä kauemmin liha marinoituu, sen täyteläisempi maku.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Lämmitä isossa padassa 2 rkl öljyä ja lisää silputut sipulin siivut. Anna sipulin kuullottua niin, että siivut saavat vähän väriä. Siirrä sipulit erilliseen astiaan.
Lisää pataan seuraavaksi kardemumman nuput, neilikat, laakerinlehdet ja kanelitanko. Anna mausteiden lämmetä miedeolla lämmöllä noin minuutin ajan, jotta aromit heräisivät. Nosta lämpötilää ja lisää marinoidut lihanpalat. Ruskista lihapaloja kunnes ne ovat saaneet hyvän pintävärin. Lisää joukkoon sipulit ja tomaattimurska sekä lihaliemi. Siirrä lammaspata uuniin ja anna muhia uunissa puolitoista - kaksi tuntia tai niin kauan kunnes liha on pehmeää ja mureaa. Lisää lopuksi loput ruokajogurtista. garam masala -mauste sekä tuore korianteri.Mausta reilusti suolalla.
Tarjoa lisukkeena naan-leipää, basmatriisiä ja paljon kylmää olutta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti